Nylonsena eller multifilamentsena – vad ska du välja?

Nylonsena eller multifilamentsena – vad ska du välja?

Strängarna, eller senorna, i ett tennisracket är mycket viktiga för rackets beteende vid bollträff. Det är senorna som avgör hur mycket kraft som ska skickas tillbaka till bollen vid studsen. Senorna ger också spelaren bollkänslan och kan därför påverka ditt spel mycket.

Det finns i huvudsak natursenor och syntetiska senor. Natursenor är vanligtvis gjorda av tarmar från kor. Dessa går fortfarande att köpa men ersätts mer och mer av syntetiska senor.

De syntetiska senorna är gjorda av olika plastmaterial, tex nylon, polyester och sk multifilament (flertrådig).

Nylonsenor är de enklaste, billigaste och bästa senorna för nybörjare och motionärer. De håller relativt länge. På senare tid har de utvecklats och vissa har fått ett lager multifilament runt nylonkärnan vilket ger lite bättre kontroll.

Multifilamentsenor är uppbyggda av mängder av trådar vilket ger mycket bättre kontroll och känsla. De är mycket mer lika natursenan i känsla och kontroll. Nackdelen med multifilamentsenor är att de inte är lika hållbara som nylonsenor. De fransar sig efter ett tag.

Som nybörjare bör du välja en nylonsena och efter ett tag kanske en bättre nylonsena. Ju duktigare du blir desto mer nytta kan du få av en multifilamentsena, men tänk då på att den behöver bytas oftare.

Badminton-racket för nybörjare

Badminton-racket för nybörjare

Har du precis har börjat spela badminton? Du kanske har provat på någon eller några gånger med ett lånat racket och nu vill du skaffa ett eget racket för att lära dig ordentligt.…

Pingisracket med mycket skruv

Pingisracket med mycket skruv

Att välja pingisracket är en utmaning. Till en början kan det verkar enkelt och de olika racketarna ser likvärdiga ut, men ju mer du undersöker och provspelar desto svårare blir det. Tillslut sitter du och klistrar dina egna racket.…

Varför är det hål i ett padelracket?

Varför är det hål i ett padelracket?

Ett padelracket består av en styv ram som oftast är tillverkad av glasfiber eller kolfiber. I ramen sitter det ett mjukare material som utgör bollens träffyta. Detta material är oftast någon form av foam eller styvt skum. Mjukheten i det här materialet är avgörande för hur bollen kommer studsa tillbaka i spelet.…

Pingisbollar med schwung

Pingisbollar med schwung

Här på Racketsidan gillar vi pingis och bordtennis. Ett spel som går att spela på längsta hobbynivå och ända upp på elitnivå. Satsa ditt liv på pingis, eller ta en snabb match med vännerna på fikarasten. Hur många idrotter kan stoltsera med det djupet och den tillgängligheten?

Spela padel i Göteborg

Spela padel i Göteborg

Om du bor i Göteborg och vill prova på padel finns det många alterniv. Padel är dock superpopulärt just nu så det är svårt att hitta lediga halltider.…

« Till start